Dansstijlen

In al onze lessen staat dansplezier op de eerste plaats. Vervolgens zijn de woorden muzikaliteit, ritme, houding, techniek, samenwerken, ruimtegebruik en conditie kernelementen van de lessen. Daarnaast wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de leerlingen. Want elke leeftijd vraagt namelijk een andere benadering, om de juiste dingen aan te kunnen leren.

Bij de jongere leerlingen zijn de oefeningen meer fantasierijk opgebouwd, waardoor ze makkelijker dingen onthouden en op een speelse wijze dingen aangeleerd krijgen. Terwijl we bij de wat oudere leerlingen er juist aan werken dat de leerlingen zich bewust worden van hun lichaam en van hetgeen wat ze doen. De bovengenoemde kernelementen komen in elke les terug. Maar daarnaast zijn er wel degelijk verschillen tussen de dansstijlen die bij ons gedoceerd worden. Hieronder een korte beschrijving van de dansstijlen die bij ons worden gegeven:

Jazzdans

side_jazzdanceJazzdans is heel breed en daarom kunnen er onder jazzdans verschillende stijlen vallen. Denk aan: modernjazz, showdance en musical dance. In de jazz lessen komen deze verschillende stijlen ook vaak aan bod. In deze lessen werken we aan techniek, dynamiek, spanning-ontspanning en uitstraling.
Jazzdans is breed en kan daarom op verschillende soorten muziek gedanst worden. De leerlingen leren hierdoor om op verschillende ritmes met verschillende emoties te dansen. De lessen zijn energiek, dynamisch en veelzijdig.

Klassiek Ballet

side_klassiek_balletWordt vaak gezien als een ouderwetse en saaie dansvorm. Maar dit is bij ons absoluut niet het geval. Klassiek ballet is een dansvorm die uitstekend is voor de bewustwording van de lichaamshouding. Ook is het een goede basis voor welke andere dansvorm dan ook. In deze lessen wordt aandacht gegeven aan houding, techniek, lenigheid, muzikaliteit en expressie.
De lessen hebben een vaste opbouw met een warming-up, oefeningen aan de barre in het midden en over de diagonaal. Er word gebruik gemaakt van traditionele piano-muziek, maar ook in de klassieke lessen wordt er op hedendaagse muziek gedanst.

Dance Mix

side_modern_balletIn deze dansles gaan wij uit van de basistechniek van ballet, alleen komt de techniek in deze les samen met andere aspecten uit meerdere dansstijlen. Dit zorgt voor een afwisselende les waarin de klassieke ballettechniek gecombineerd wordt met bijvoorbeeld de energieke elementen vanuit de jazz les en spel elementen van algemene dansvorming (ADV)

Klassiek-modern

side_modern_balletBij deze dansles maken we een cross over tussen Klassiek Ballet en Moderne Dans. De bewustwording van de lichaamshouding tijdens de klassieke oefeningen combineren we met het spannen en ontspannen vanuit de Moderne dans. Twee uiterste dansvormen brengen we binnen deze dansles samen tot één passend geheel. Deze combinatie zorgt ervoor dat er tempo, dynamiek en diversiteit tijdens de dansles ontstaat.

Modern Fusion

side_modern_ballet
In deze dansles worden een aantal dansstijlen die onder de moderne dans vallen met elkaar gecombineerd. Vloerwerk, combinaties over de diagonaal, maar ook technische oefeningen aan de barre komen aan bod in deze les. Een diverse les waar je bezig bent met het dansante en technische stuk binnen de moderne dans.

Streetdance/ Hiphop

side_streetdanceStreetdance/ Hip Hop is in de hedendaagse danscultuur niet meer weg te denken. Denk aan films als Step Up, Honey en Save the Last Dance. In de lessen maak je kennis met verschillende dansstijlen zoals: clipdance, breakdance, freestyle, hiphop etc. In deze lessen word vaak wat losser bewogen en gaan de leerlingen meer door de knieën heen met het bouncen. Deze lessen zijn energiek, dynamisch en over het algemeen wat stoerder dan andere lessen. In deze lessen zijn we altijd up to date van de nieuwste dance moves en muziek.

Breakdance

side_jongensdansBreakdance is een stijl die eigenlijk geen introductie nodig heeft, omdat we tegenwoordig heel vaak met breakdance geconfronteerd worden. Breakdance heeft allerlei bewegingen overgenomen vanuit de traditionele Afrikaanse dans en capoeira. Een aantal bewegingen die bekend zijn uit de breakdance stijl en die in de les behandeld zullen worden zijn de: backspin, turtle, baby freeze en windmill. Breakdance is een stijl die je niet zomaar onder de knie krijgt, omdat deze stijl veel kracht, coördinatie en lenigheid vereist. Daarom zal de breakdance les afgewisseld worden met de dansstijlen streetdance/ hip hop, zo blijft de dansles divers en leuk om te volgen voor iedereen.

Boys Action

Tegenwoordig vinden sommige jongens het ook helemaal geweldig om te dansen. En gelukkig is in deze tijd dansen niet alleen maar voor meiden, kijk maar naar programma’s zoals: ‘So You Think You Can Dance’. Helaas willen veel van deze jongens op deze leeftijd niet tussen de meiden staan en stappen daarom niet zo snel een dansstudio binnen. Omdat wij graag deze jongens de mogelijkheid willen geven om lekker te dansen zijn wij speciaal voor deze jongens een stoer Hip Hop dansuur gestart. In dit uur kunnen ze al hun energie en plezier voor dans kwijt en zullen ze steeds meer danspassen aanleren en uiteindelijk ook naar een choreografie toewerken. Ben jij zo’n jongen die het leuk vind om te dansen, maar wil je niet tussen de meiden staan? Kijk dan op ons lesrooster en kom een keer langs voor een proefles.

Musical Dans

Gek op musicals en lijkt het je geweldig om dansen te combineren met acteren en zingen? Dan is deze les wat voor jou. De basis van deze les is gebaseerd op musical dans , maar daarnaast worden ook zang, spel en acteer opdrachten verwerkt in deze dansles. Zo komen alle aspecten van Musical binnen deze les aan bod.

Kids Swing

side_kidsswingIn deze les komen de allerkleinste voor het eerst in contact met dans. Op een speelse manier maken ze kennis met verschillende vormen van dans. Via de leuke thema lessen die de fantasie van de leerlingen prikkelt leren zij steeds wat meer over de basisprincipes binnen een dansles. Deze les is een goede voorbereiding op de dansstijlen zie zij vanaf 6 jaar kunnen gaan volgen, zoals bijvoorbeeld klassiek ballet, jazz dans etc. Binnen deze les word gewerkt aan de motoriek, samenwerken, muzikaliteit en basisoefeningen van een dansles. Maar er zal voornamelijk een goede afwisseling worden gemaakt tussen concentratie en ontspanningsoefeningen, zodat zowel de wat jongere als oudere leerlingen de lessen goed kunnen volhouden en met veel enthousiasme aan de lessen deelnemen. Want plezier staat voorop en het is de bedoeling dat de leerlingen in deze les lekker swingen.

Peuter Swing

Onder begeleiding van een ouder/ verzorger krijgen deze kinderen 45 minuten les van een ervaren dansdocente. Zij zullen lekker gaan dansen en springen op leuke muziek en zij kunnen dit vrijuit doen, omdat zij de zekerheid hebben dat een ouder/ verzorger dichtbij in de buurt is of soms zelfs deelneemt aan de les. Op een leuke en speelse manier leren ze steeds meer op het gebied van dansen en bewegen.

Dansconditie

side_dansconditieWil je lekker swingen op muziek, maar doe je dit voor jezelf en wil je niet optreden: dan is dansconditie misschien iets voor jou. In deze lessen werken we aan conditie, kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. En dit alles word in een swingend dansjasje gestoken. In deze lessen worden elementen vanuit Aerobics, Zumba en BBB gecombineerd met leuke dansbewegingen waardoor iedereen het gevoel krijgt dat ze een goede, maar leuke work-out volgen. Aan het einde van de les eindigen we met een cooling down waarbij goed aandacht word besteed aan het stretchen van de spieren. Een afwisselende les met een goede balans tussen conditie, kracht training en ontspanning.

Spitzenles

Danseressen vanaf +/- 13 jaar en ouder kunnen in overleg met en na goedkeuring van de docent, de spitzenles volgen. Er wordt goed gekeken of dit verantwoord is en of de voeten en enkels van de danseres geschikt en sterk genoeg zijn voor het spitzenwerk. Je begint met de basisoefeningen aan de barre. Daarna ga je ook in het midden en over de diagonaal dansen op spitzen. En uiteindelijk leer je hele combinaties. Binnen de les zijn verschillende niveaus. Iedereen doet datgene wat voor haar haalbaar en verantwoord is. Momenteel is de spitzenles niet los te volgen, alleen wanneer je al reeds lid bent van een techniekles bij viva dans kan je jezelf inschrijven voor deze les. Mail ons voor meer informatie.

Dance Fusion

In deze dansles worden alle dansstijlen die onder jazz en modern vallen met elkaar gecombineerd. Denk bij jazz aan: heels, show, funk, lyrical. En bij modern aan: floorwork, abstract, contemporary etc. Deze dansles wordt in principe afgestemd op de groep die op dat moment in de dansstudio staat. Zo creëert de desbetreffende docent samen met zijn/haar leerlingen de perfecte les, waarin alle wensen en voorkeuren samen komen.

Reacties zijn uitgeschakeld.