Studio Viva Dans 
 Covid-19 protocol

Update/ veranderingen n.a.v. persconferentie februari 2021 (Bron: Rijksoverheid & gemeente Bodegraven-Reeuwijk)

Studio Viva Dans verzorgt haar buitenlessen bij voetbalvereniging Esto (ingang aan de kievitsheuvel) voor leden tot 27 jaar e.o.
De lessen voor onze 27 jaar e.o. leden worden gegeven via Zoom. Wij versturen weekroosters (i.v.m. de wijzigingen die wij regelmatig moeten doorvoeren). Wil je een proefles volgen mail ons en dan ontvang je van ons het rooster voor die week, aangezien deze op dit moment afwijkt van ons reguliere lesrooster (i.v.m. de buitenlessen en de avondklok).

Groepsgrootte

“Uitgezonderd van de maximum gezelschapsgrootte van 4 personen zijn personen die theater, dans, sport of muziek in de vorm van culturele uiting beoefenen. Hierbij is het maximale aantal personen binnen 30 personen per ruimte binnen en 40 personen buiten voor cultuur- kunst- muziek, en andere georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar”

“Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Het gaat om bijvoorbeeld acteurs en dansers (zowel professionals als amateurkunstbeoefenaars)”

Studio Viva Dans heeft stippen op de vloer van de danszaal aangebracht. Wij willen al onze (jong) volwassenen leden verzoeken om bij binnenkomst een vaste plek in te nemen op één van deze stippen. Hetzelfde geld voor onze peuterswing ouders. Echter in deze les is het soms noodzakelijk om van de vaste plek af te komen om hun zoon/dochter te begeleiden. In dit geval is afstand houden niet verplicht, maar wel wenselijk.

Mondkapjes

“Advies voor het dragen van een mondkapje bij de beoefening van theater, dans, acteren of muziek

Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt een dringend advies een niet-medisch mondkapje te dragen in voor publiek toegankelijke binnenruimtes.

Bij de beoefening van theater, dans, acteren, muziek of vergelijkbare activiteiten, is het dragen van een mondkapje niet altijd mogelijk. 

Daarom kan bij de beoefening van theater, dans, acteren, muziek of vergelijkbare activiteiten het mondkapje worden afgezet voor de duur van de beoefening. En enkel in de ruimte waar de beoefening plaatsvindt. Zoals een repetitieruimte, podium of opnameruimte.

Op alle andere momenten in voor publiek toegankelijke binnenruimtes wordt dringend geadviseerd het mondkapje te dragen.

In de volgende situaties hoeft u geen mondkapje te dragen:

Tijdens het beoefenen van theater, dans, acteren, sport of muziek in de vorm van een culturele uiting.”

Wij willen al onze bezoekers vanaf 13 jaar verzoeken om in de dansstudio een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Eenmaal in de danszaal mogen deze leden hun mondkapje af zetten.

Basis spelregels voor iedereen

Voor iedereen geldt; blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Voor onze jonge leden hanteren wij de volgende regels als bij het kinderdagverblijf en school:

Kinderen van 0 tot 4 jaar met een neusverkoudheid mogen naar het kinderdagverblijf of gastouderopvang als zij geen koorts hebben. En kinderen op de basisschool, mogen met een neusverkoudheid naar school en naar de buitenschoolse opvang als zij geen koorts hebben.

 • Nies en hoest aan de binnenkant van je elleboog.
 • Was thuis, voor en na de les je handen.
 • Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste regels en hygiënemaatregelen van het RIVM en volg deze op.
 • Geen handen schudden.
 • Ga thuis naar het toilet en maak alleen bij hoge nood gebruik van het toilet op locatie.
 • Bewaar buiten de danszaal altijd 1,5 meter afstand. Deze regel geld vanaf 18 jaar e.o.

Spelregels op locatie

Kleed je thuis om en neem alleen je water en je schoenen mee. Onze kleedruimtes/ ontvangstruimte zijn namelijk gesloten, deze mogen alleen gebruikt worden voor het wisselen van schoenen. Bij drukte in de kleedruimtes kan men uitwijken naar onze ontvangstruimte. Het is niet toegestaan om de danszaal te betreden met buitenschoenen. Onze douche is gesloten.

Kom niet te vroeg (ongeveer 3 min. van tevoren), maar wel op tijd richting de dansles. Tussen de lessen door gaat de deur namelijk op slot.

Ook bij slecht weer mogen wij helaas geen leden toe laten in de ontvangstruimte, wanneer er nog een andere groep in de studio aanwezig is. Wij bieden hiermee niet de gastvrijheid die jullie van ons gewend zijn, maar helaas is het voor nu niet anders en hopen wij op jullie begrip. Neem een paraplu mee en kom niet te vroeg naar de dansstudio toe.

Buiten en in de poort richting de dansstudio dient iedereen zelf rekening te houden met social distancing en de 1,5 meter afstand te bewaren

Kom alleen en zoveel mogelijk met de fiets naar de dansstudio. Parkeer de fietsen bij de daarvoor bestemde plekken bij het Evertshuis. Het is niet toegestaan om de fiets in de poort van de dansstudio te parkeren, ook niet voor even. Kinderen die niet zelfstandig naar de dansstudio toe kunnen komen, worden bij voorkeur door één ouder gebracht. Zij brengen hun kind tot aan de deur. Het is helaas niet toegestaan om als ouder mee te lopen de dansstudio in (m.u.v. onze peuter- en kids swing leden).
Bij de deur wordt de leerling opgevangen door een docent of vrijwilliger van Studio Viva Dans. Wij willen de ouders vragen daarna direct weer richting huis te gaan en niet in de poort te blijven kletsen. Houd in de poort graag ook rekening met onze buren.

Proeflessers

Een proefles volgen is mogelijk. Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.
Aanmelden voor een proefles stellen wij op prijs, zodat de docent de proeflesser op kan vangen bij de ingang van de studio. Het is helaas niet toegestaan voor de ouder om mee te lopen de dansstudio in. Mits een nieuwe leerling het zo spannend vind, dan mag een ouder, bij hoge uitzondering en in overleg met de docent, even mee naar binnen in om hem/haar te ondersteunen. In dat geval willen wij de ouder wel vragen om een mondkapje te dragen in de dansstudio. En na de start van de les de dansstudio z.s.m. weer te verlaten.

Bij binnenkomst, loop direct door richting de danszaal, hier loop je langs het toilet waar wij je verzoeken om de handen te wassen. Of gebruik ons desinfectie middel bij de ingang.

Blijf niet langer aanwezig in de dansschool dan gedurende de afgesproken lestijd

Het is niet mogelijk om drinken of eten bij ons te kopen. Leden dienen zelf hun drinken mee te nemen. Navullen van de flessen op locatie is niet mogelijk

Voor onze Kids Swing leden

Onze kids-en peuterswing leden zijn te klein om zelfstandig de schoenen te wisselen. En wanneer de docent dit op moet pakken, gaat er veel tijd verloren. Vandaar dat de ouders van deze leden mee naar binnen mogen. Wel willen wij deze ouders verzoeken om handen te desinfecteren, 1,5 meter te bewaren ten opzichte van andere ouders en een mondkapje te dragen bij binnenkomst.

Voor onze Peuter Swing leden

Per kind mag er één ouder mee de dansstudio in. Bij binnenkomst willen wij de ouders vragen om een mondkapje te dragen. Eenmaal in de danszaal is dit niet meer verplicht. Wij maken de groepen ten opzichte van vorig seizoen minder groot. In de les verzoeken wij jullie om onderling daar waar mogelijk afstand te houden. Al is dit in deze les niet altijd haalbaar.

Gezondheidscheck

Hieronder staan een aantal vragen opgesteld. Wanneer onze leden bij één van onderstaande vragen een ja antwoord, willen wij jou vragen thuis te blijven.

 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid/vaste dans- partner met koorts en/of benauwdheidsklachten? 
 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 • Heb je het COVID-19 gehad (vastgesteld met een  laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid/vaste danspartner met het COVID-19 (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je  korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huis- genoot/gezinslid/vaste danspartner terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het COVID-19 is vastgesteld?

Overige punten

Studio Viva Dans beschikt naast hun airco installatie over een aan en afzuig systeem. De lucht toevoer komt van buiten, waarvan de unit op het platte dak geplaatst is. En aan de andere kant van de danszaal wordt de vuile lucht weer afgezogen waardoor er een circulatie plaats vind.
Ook al is het niet verplicht gesteld voor Studio Viva Dans om deze afzuiging te gebruiken. Wij kiezen er wel voor om deze gedurende alle lessen aan te zetten. Wij willen jullie er daarom op attenderen dat het in het begin van de les wat frisser kan zijn. Neem daarom (indien nodig) een vestje mee.

Proefles volgen? Dit kan! Meld je van tevoren even aan via info@studiovivadans.nl

Bovenstaande regels zijn landelijk vastgesteld en wij dienen er zorg voor te dragen dat dit gebeurt. Dit kan alleen in samenwerking met onze leden. Wij hopen daarom op jullie begrip en medewerking.  Anders riskeren wij een waarschuwing of zelfs een boete en dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Het is een gekke tijd, maar met elkaar gaan we het redden. Wij zijn blij dat wij in ieder geval met jullie mogen blijven dansen. En met het naleven van deze regels, kunnen wij in de danszaal lekker met elkaar aan de slag en onze passie voor dans laten spreken.