Studio Viva Dans Covid-19 protocol

Studio Viva Dans verzorgt de lessen t/m 17 jaar, de gecombineerde (leeftijds)groepen en de 18+ lessen, weer in de dansstudio gevestigd aan de willemstraat 21 in Bodegraven.
Hieronder lees je de (basis) regels die wij hanteren om de lessen zo veilig mogelijk voor iedereen te organiseren, de landelijke richtlijnen gebruiken wij altijd als uitgangspunt.
Wil jij meer informatie over onze lessen, neem dan een kijkje op het lesrooster https://studiovivadans.nl/lesrooster

Update 26 november 2021

Vanaf maandag 29 november t/m zondag 19 december 2021 staan de nieuwe corona maatregelen het helaas niet toe om na 17:00 danslessen te verzorgen bij ons in de dansstudio. Tijdens deze weken werken wij met een aangepast (weekend) rooster. Gedurende deze periode is het dus niet mogelijk om volgens ons reguliere lesrooster (proef)lessen te volgen. Dit aangepaste lesrooster hebben al onze leden ontvangen per mail.
Wil jij meer informatie over dit aangepaste rooster, mail ons dan gerust naar info@studiovivadans.nl

Toevoegingen corona maatregelen
-Leden vanaf 13 jaar e.o. moeten in de ontvangstruimte en kleedkamers een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand bewaren tot elkaar. In de danszaal vervalt de 1,5 meter afstand regel voor alle leeftijden.


Update 2 november 2021

Voor leden onder de 18 jaar veranderd er niks
Deze leden hoeven ook bij binnenkomst geen mondkapje te dragen

Halen/ brengen van uw kind
De ouders van onze Kids Swing leden mogen nog steeds (zonder vertoon van QR code) hun kind komen halen en brengen. Wij vragen deze ouders dan wel om een mondkapje te dragen en wij willen deze ouders verzoeken de dansstudio z.s.m. weer te verlaten.
De ouders van onze andere kindergroepen, verzoeken wij nog steeds om hun kind bij de ingang van de dansstudio te brengen en te halen, zonder de dansstudio te betreden. 

Corona toegangsbewijs voor onze 18 jaar e.o. leden
Elk lid boven de 18 jaar en ouder dient bij onze informatiebalie bij binnenkomst een QR-code te laten zien.
Deze zal dan door de docent gescand worden bij de balie, waarna je door kan lopen richting de kleedkamers en danszaal.  Dit geldt ook voor de ouders van onze peuterswing leden, aangezien zij daadwerkelijk deelnemen aan onze lessen. 

Update 25 augustus 2021

Basis spelregels voor iedereen

Voor iedereen geldt; blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Voor onze jonge leden hanteren wij de volgende regels als bij het kinderdagverblijf en school:

Kinderen van 0 tot 4 jaar met een neusverkoudheid mogen naar het kinderdagverblijf of gastouderopvang als zij geen koorts hebben. En kinderen op de basisschool, mogen met een neusverkoudheid naar school en naar de buitenschoolse opvang als zij geen koorts hebben.

 • Nies en hoest aan de binnenkant van je elleboog.
 • Was thuis, voor en na de les je handen.
 • Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste regels en hygiënemaatregelen van het RIVM en volg deze op.
 • Geen handen schudden.
 • Ga thuis naar het toilet en maak alleen bij hoge nood gebruik van het toilet op locatie.
 • Bewaar buiten de danszaal altijd 1,5 meter afstand. Deze regel geld vanaf 18 jaar e.o.

Spelregels op locatie

Kom alleen en zoveel mogelijk met de fiets naar de dansstudio. Parkeer de fietsen bij de daarvoor bestemde plekken bij het Evertshuis. Het is niet toegestaan om de fiets in de poort van de dansstudio te parkeren, ook niet voor even. Kinderen die niet zelfstandig naar de dansstudio toe kunnen komen, worden bij voorkeur door één ouder gebracht. Zij brengen hun kind tot aan de deur. Wij willen de ouders vragen daarna direct weer richting huis te gaan. Houd in de poort graag ook rekening met onze buren.

Kleed je als het mogelijk is thuis om en neem alleen je water en je schoenen mee. Onze kleedruimtes/ ontvangstruimte zijn wel geopend en leden mogen hier ook gebruik van maken. Maar mocht je het prettiger vinden om de drukte in de kleedkamers te ontlopen geven wij het advies om thuis om te kleden. Bij drukte in de kleedruimtes kan men uitwijken naar onze ontvangstruimte. Het is niet toegestaan om de danszaal te betreden met buitenschoenen. Onze douche is gesloten.

Kom niet te vroeg (ongeveer 3 min. van tevoren), maar wel op tijd richting de dansles. Dit i.v.m. de wisseling van de lessen.
Tijdens de lessen gaat de deur niet meer op slot. Dus de leden die eventueel ‘te laat’ zijn of bezoekers met een vraag mogen de dansstudio (mits zij de 1,5 meter kunnen hanteren) tijdens de lessen gewoon betreden.

Kom je iemand ophalen bij de dansstudio, kom dan het liefst alleen en houd er rekening mee dat de eindtijd die in het lesrooster vermeld staat, ook daadwerkelijk de eindtijd van de les is. Het kan dus zijn dat je eventjes buiten moet wachten bij het ophalen. Wij willen onze bezoekers vragen in de poort daarom ook 1,5 meter afstand te bewaren.

Helaas is onze ontvangstruimte nog niet open voor bezoekers. Dit i.v.m. de 1,5 meter die binnen voor 13 jaar e.o. nog steeds gehanteerd dient te worden.
Wij bieden hiermee niet de gastvrijheid die jullie van ons gewend zijn, maar helaas is het voor nu niet anders en hopen wij op jullie begrip. Ook bij slecht weer mogen wij helaas geen bezoekers binnen laten. Neem een paraplu mee en kom niet te vroeg naar de dansstudio toe.
M.u.v. de ouders die mee komen met onze jongste kids- en peuterswing leden, zij mogen mee om hun zoon/ dochter verder te helpen in de kleedkamers. Hetzelfde geldt voor de ouders van kinderen die een proefles komen volgen en dus nieuw zijn bij Studio Viva Dans. Zij mogen wel mee naar binnen om hun kind te begeleiden en verder te helpen en mogelijke vragen te stellen aan de docent. Zij zijn ook van harte welkom om de eerste 5 min. van de les te blijven kijken, zodat zij een impressie krijgen van de les (mits zij binnen de 1,5 meter kunnen bewaren). Daarna wordt deze ouder wel verzocht de dansstudio te verlaten en zijn of haar kind later na afloop van de les bij de deur op te halen.

Blijf niet langer aanwezig in de dansstudio (en/of poort) dan de afgesproken lestijd.

Proeflessers

Een proefles volgen is mogelijk. Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom!
Aanmelden voor een proefles kan via onze website (zie lesrooster) en stellen wij op prijs, zodat de docent de jullie enthousiast op kan vangen bij aanvang van de proefles. Voor deze ouders geldt dat zij de dansstudio wel mogen betreden. Meer informatie over dit bezoek zie onze spelregels hierboven

Gezondheidscheck

Hieronder staan een aantal vragen opgesteld. Wanneer onze leden bij één van onderstaande vragen een ja antwoord, willen wij jou vragen thuis te blijven.

 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid/vaste dans- partner met koorts en/of benauwdheidsklachten? 
 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 • Heb je het COVID-19 gehad (vastgesteld met een  laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid/vaste danspartner met het COVID-19 (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je  korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huis- genoot/gezinslid/vaste danspartner terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het COVID-19 is vastgesteld?

Overige punten

Studio Viva Dans beschikt naast hun airco installatie over een aan en afzuig systeem. De lucht toevoer komt van buiten, waarvan de unit op het platte dak geplaatst is. En aan de andere kant van de danszaal wordt de vuile lucht weer afgezogen waardoor er een circulatie plaats vind.
Ook al is het niet verplicht gesteld voor Studio Viva Dans om deze afzuiging te gebruiken. Wij kiezen er wel voor om deze gedurende alle lessen aan te zetten. Wij willen jullie er daarom op attenderen dat het in het begin van de les wat frisser kan zijn. Neem daarom (indien nodig) een vestje mee.

Bovenstaande regels zijn landelijk vastgesteld en wij dienen er zorg voor te dragen dat dit gebeurt. Dit kan alleen in samenwerking met onze leden. Wij hopen daarom op jullie begrip en medewerking.  Anders riskeren wij een waarschuwing of zelfs een boete en dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Het is een gekke tijd, maar met elkaar gaan we het redden. Wij zijn blij dat wij in ieder geval met jullie mogen blijven dansen. En met het naleven van deze regels, kunnen wij in de danszaal lekker met elkaar aan de slag en onze passie voor dans laten spreken.