Studio Viva Dans Covid-19 protocol

Update/ veranderingen n.a.v. persconferentie mei 2021 (Bron: Rijksoverheid & gemeente Bodegraven-Reeuwijk)

Studio Viva Dans verzorgt de lessen t/m 17 jaar, en de gecombineerde (leeftijds)groepen , weer in de dansstudio gevestigd aan de willemstraat 21 in Bodegraven.
Vanaf maandag 7 juni mogen ook onze 18+ lessen weer naar binnen!
Wil jij meer informatie over onze lessen en locaties, neem dan een kijkje op het lesrooster https://studiovivadans.nl/lesrooster/

Mondkapje

Wij willen al onze bezoekers vanaf 13 jaar verzoeken om in de dansstudio een mondkapje te dragen bij binnenkomst. Eenmaal in de danszaal mogen deze leden hun mondkapje af zetten.

Basis spelregels voor iedereen

Voor iedereen geldt; blijf thuis als je verkouden of grieperig bent.

Voor onze jonge leden hanteren wij de volgende regels als bij het kinderdagverblijf en school:

Kinderen van 0 tot 4 jaar met een neusverkoudheid mogen naar het kinderdagverblijf of gastouderopvang als zij geen koorts hebben. En kinderen op de basisschool, mogen met een neusverkoudheid naar school en naar de buitenschoolse opvang als zij geen koorts hebben.

 • Nies en hoest aan de binnenkant van je elleboog.
 • Was thuis, voor en na de les je handen.
 • Zorg dat je op de hoogte bent van de laatste regels en hygiënemaatregelen van het RIVM en volg deze op.
 • Geen handen schudden.
 • Ga thuis naar het toilet en maak alleen bij hoge nood gebruik van het toilet op locatie.
 • Bewaar buiten de danszaal altijd 1,5 meter afstand. Deze regel geld vanaf 18 jaar e.o.

Spelregels op locatie

Kleed je thuis om en neem alleen je water en je schoenen mee. Onze kleedruimtes/ ontvangstruimte zijn namelijk gesloten, deze mogen alleen gebruikt worden voor het wisselen van schoenen. Bij drukte in de kleedruimtes kan men uitwijken naar onze ontvangstruimte. Het is niet toegestaan om de danszaal te betreden met buitenschoenen. Onze douche is gesloten.

Kom niet te vroeg (ongeveer 3 min. van tevoren), maar wel op tijd richting de dansles. Tussen de lessen door gaat de deur namelijk op slot.

Kom je iemand ophalen bij de dansstudio, kom dan het liefst alleen en houd er rekening mee dat de eindtijd die in het lesrooster vermeld staat, de eindtijd is dat de leden naar buiten komen. De docent stopt de les namelijk een aantal minuten eerder, zodat de leden op tijd buiten staan i.v.m. de wisseling van de lessen die wij binnen in de dansstudio zoveel mogelijk dienen te beperken.

Ook bij slecht weer mogen wij helaas geen leden toe laten in de ontvangstruimte, wanneer er nog een andere groep in de studio aanwezig is. Wij bieden hiermee niet de gastvrijheid die jullie van ons gewend zijn, maar helaas is het voor nu niet anders en hopen wij op jullie begrip. Neem een paraplu mee en kom niet te vroeg naar de dansstudio toe.

Buiten en in de poort richting de dansstudio dient iedereen zelf rekening te houden met social distancing en de 1,5 meter afstand te bewaren

Kom alleen en zoveel mogelijk met de fiets naar de dansstudio. Parkeer de fietsen bij de daarvoor bestemde plekken bij het Evertshuis. Het is niet toegestaan om de fiets in de poort van de dansstudio te parkeren, ook niet voor even. Kinderen die niet zelfstandig naar de dansstudio toe kunnen komen, worden bij voorkeur door één ouder gebracht. Zij brengen hun kind tot aan de deur. Het is helaas niet toegestaan om als ouder mee te lopen de dansstudio in (m.u.v. onze peuter- en kids swing leden).
Bij de deur wordt de leerling opgevangen door een docent of vrijwilliger van Studio Viva Dans. Wij willen de ouders vragen daarna direct weer richting huis te gaan en niet in de poort te blijven kletsen. Houd in de poort graag ook rekening met onze buren.

Onze 18+ leden dienen plaats te nemen op de door ons aangegeven/ gemarkeerde plekken in de zaal

Proeflessers

Een proefles volgen is mogelijk. Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom!
Aanmelden voor een proefles stellen wij op prijs, zodat de docent de proeflesser op kan vangen bij de ingang van de studio. Het is helaas niet toegestaan voor de ouder om mee te lopen de dansstudio in. Mits een nieuwe leerling het zo spannend vind, dan mag een ouder, bij hoge uitzondering en in overleg met de docent, even mee naar binnen in om hem/haar te ondersteunen. In dat geval willen wij de ouder wel vragen om een mondkapje te dragen in de dansstudio. En na de start van de les de dansstudio z.s.m. weer te verlaten.

Bij binnenkomst, loop direct door richting de danszaal, hier loop je langs het toilet waar wij je verzoeken om de handen te wassen. Of gebruik ons desinfectie middel bij de ingang.

Blijf niet langer aanwezig in de dansschool dan gedurende de afgesproken lestijd

Het is niet mogelijk om drinken of eten bij ons te kopen. Leden dienen zelf hun drinken mee te nemen. Navullen van de flessen op locatie is niet mogelijk

Voor onze Kids Swing leden

Onze kids-en peuterswing leden zijn te klein om zelfstandig de schoenen te wisselen. En wanneer de docent dit op moet pakken, gaat er veel tijd verloren. Vandaar dat de ouders van deze leden mee naar binnen mogen. Wel willen wij deze ouders verzoeken om handen te desinfecteren, 1,5 meter te bewaren ten opzichte van andere ouders en een mondkapje te dragen bij binnenkomst.

Voor onze Peuter Swing leden

Deze lessen mogen nu helaas nog niet plaats vinden bij ons op locatie. Zodra dit weer mag geldt voor deze leden het volgende:
Per kind mag er één ouder mee de dansstudio in. Bij binnenkomst willen wij de ouders vragen om een mondkapje te dragen. Eenmaal in de danszaal is dit niet meer verplicht. Wij maken de groepen ten opzichte van vorig seizoen minder groot. In de les verzoeken wij jullie om onderling daar waar mogelijk afstand te houden. Al is dit in deze les niet altijd haalbaar.

Gezondheidscheck

Hieronder staan een aantal vragen opgesteld. Wanneer onze leden bij één van onderstaande vragen een ja antwoord, willen wij jou vragen thuis te blijven.

 • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid/vaste dans- partner met koorts en/of benauwdheidsklachten? 
 • Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
 • Heb je het COVID-19 gehad (vastgesteld met een  laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
 • Heb je een huisgenoot/gezinslid/vaste danspartner met het COVID-19 (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je  korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huis- genoot/gezinslid/vaste danspartner terwijl hij/zij nog klachten had?
 • Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het COVID-19 is vastgesteld?

Overige punten

Studio Viva Dans beschikt naast hun airco installatie over een aan en afzuig systeem. De lucht toevoer komt van buiten, waarvan de unit op het platte dak geplaatst is. En aan de andere kant van de danszaal wordt de vuile lucht weer afgezogen waardoor er een circulatie plaats vind.
Ook al is het niet verplicht gesteld voor Studio Viva Dans om deze afzuiging te gebruiken. Wij kiezen er wel voor om deze gedurende alle lessen aan te zetten. Wij willen jullie er daarom op attenderen dat het in het begin van de les wat frisser kan zijn. Neem daarom (indien nodig) een vestje mee.

Proefles volgen? Dit kan! Meld je van tevoren even aan via info@studiovivadans.nl

Bovenstaande regels zijn landelijk vastgesteld en wij dienen er zorg voor te dragen dat dit gebeurt. Dit kan alleen in samenwerking met onze leden. Wij hopen daarom op jullie begrip en medewerking.  Anders riskeren wij een waarschuwing of zelfs een boete en dit willen wij natuurlijk voorkomen.

Het is een gekke tijd, maar met elkaar gaan we het redden. Wij zijn blij dat wij in ieder geval met jullie mogen blijven dansen. En met het naleven van deze regels, kunnen wij in de danszaal lekker met elkaar aan de slag en onze passie voor dans laten spreken.