Dansstijlen

Ben je benieuwd naar ons aanbod? Bekijk dan hier onder eens de mogelijkheden:

Onze dansstijlen

Peuters kunnen lekker dansen en springen op leuke muziek, samen met de ervaren dansdocente. Vrijuit, door de veilige aanwezigheid van een ouder (die ook zelf mee mag doen). Zo leren peuters op een leuke en speelse manier steeds meer van dansen en bewegen. Dansen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek en coördinatie van kinderen.

Kinderen van 2 en 3 jaar - Lesduur: 45 minuten, onder begeleiding van ouder/verzorger.

Kom op een speelse manier kennismaken met verschillende vormen van dans. We werken aan motoriek, muzikaliteit en aan het samenwerken. De leuke themalessen prikkelen de fantasie en zo leer je steeds wat meer over de basisprincipes van een dansles. Een goede voorbereiding op de dansstijlen die je kunt volgen vanaf 6 jaar, zoals klassiek ballet, jazz dans etc.
Deze lessen zijn goed vol te houden voor zowel de oudere als de jongere leerlingen, door een goede afwisseling tussen concentratie en ontspanningsoefeningen. Zo kunnen de kinderen lekker swingen, want plezier staat hier voorop.

Kinderen vanaf drie jaar tot en met groep 2 - Lesduur: 60 minuten

Onder ‘Jazz’ vallen meerdere stijlen, zoals Modern Jazz, Showdance en Musical Dance. Deze verschillende stijlen komen in onze jazzlessen vaak aan bod. We werken aan techniek, dynamiek, spanning-ontspanning en uitstraling. Omdat Jazz Dans zo breed is, kan er op verschillende muzieksoorten worden gedanst. Hierdoor leer je om te dansen op verschillende ritmes met bijpassende bewegingen. Deze lessen zijn energiek, dynamisch en veelzijdig.

Vanaf groep 3  - Lesduur: 60 minuten

Dansen alleen maar voor meiden? Echt niet! Jongens dansen ook! Kijk maar naar de populariteit van dansprogramma’s als So You Think You Can Dance en Dance Dance Dance. Kom naar ons stoere Hip Hop uur, speciaal voor jongens. Sta je ook niet ‘tussen alleen maar meiden’. Cool dansen en even al je energie kwijt. Je leert steeds meer danspassen en werkt toe naar een choreografie. Wil jij ook lekker dansen net als andere coole jongens? Kijk snel op ons lesrooster en volg een gratis proefles.

Jongens van groep 3 t/m 5 - Lesduur: 60 minuten

Gek op musicals en lijkt het je geweldig om dansen te combineren met acteren en zingen? Dan is deze les echt iets voor jou! De basis van deze dansles is gebaseerd op musical dans, maar daarnaast zijn er ook zang-, spel- en acteeropdrachten. Bij Musical Dans komen dus alle aspecten van musical aan bod.

Kinderen vanaf 8 jaar en ouder - Lesduur: 60 minuten

Streetdance en Hip Hop zijn niet meer weg te denken uit de danscultuur-van-nu. In deze lessen maak je kennis met verschillende dansstijlen zoals: clipdance, breakdance, freestyle, hip hop etc. Hier zijn de bewegingen wat losser en ga je meer door je knieën tijdens het bouncen. Deze lessen zijn energiek, dynamisch en lekker stoer. En natuurlijk altijd up to date over de nieuwste dance moves en muziek!

Vanaf groep 3 tot en met volwassenen - Lesduur: 60 minuten

Breakdance heeft geen introductie meer nodig. Maar wist je dat veel bewegingen zijn overgenomen vanuit de traditionele Afrikaanse dans en capoeira(*)? Je krijgt een aantal bekende bewegingen aangeleerd, zoals de backspin, turtle, baby freeze en windmill. Deze stijl krijg je echt niet ‘zomaar’ onder knie, want het vraagt veel kracht, coördinatie en lenigheid. Daarom wisselen we af met dansstijlen als streetdance en hip hop. Zo wordt de les afwisselend en goed te volgen voor iedereen.

Jongens vanaf groep 5, 6,7 - Lesduur: 60 minuten (*) Braziliaanse vecht-dans

Dansmix is een afwisselende les, waarin verschillende dansstijlen samenkomen. Je leert de basistechniek van ballet, maar ook energieke elementen vanuit jazz en spelementen van algemene dansvorming (a.d.v.). Kom zelf eens meedansen dan zie je hoe leuk het is!

Vanaf groep 3 t/m 5 - Lesduur: 60 minuten

Klassiek ballet ouderwets en saai? Niet bij Studio Viva Dans! Het is een prima basis voor welke andere dansstijl dan ook. En uitstekend voor de bewustwording van je lichaamshouding. Er is aandacht voor houding, techniek, lenigheid, muzikaliteit en expressie. Deze lessen hebben een vaste opbouw met: warming up, oefeningen aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Je danst op traditionele piano muziek, maar zeker ook op hedendaagse muziek.

Vanaf groep 6 t/m 8 - Lesduur: 60 minuten

Deze dansles is een cross-over tussen klassiek ballet en moderne dans. We combineren de bewustwording van de lichaamshouding tijdens de klassieke oefeningen met het spannen-ontspannen vanuit de moderne dans. Zo brengen we deze twee uiterste dansvormen samen tot een passend geheel. Ervaar zelf het tempo, de dynamiek en diversiteit in deze lessen!

Vanaf Voortgezet Onderwijs - Lesduur: 60 minuten

Deze les is geschikt voor dansers en danseressen vanaf 12 jaar(*), na goedkeuring van de docent. Er wordt vooraf zorgvuldig gekeken of je voeten en enkels geschikt zijn voor het spitzenwerk. Je begint met de basisoefeningen aan de barre, daarna ga je ook in het midden en over de diagnoaal dansen op spitzen. Uiteindelijk leer je hele combinaties. Binnen deze les zijn verschillende niveaus, zodat iedereen haalbaar en verantwoord kan dansen. De spitzenles is alleen te volgen in combinatie met onze technische danslessen. Mail ons gerust voor meer informatie.

Vanaf circa 12 jaar(*) - Lesduur: 30 minuten

Dance Fusion combineert alle dansstijlen die vallen onder jazz en modern. Denk bij jazz bijvoorbeeld aan: high heels, show, funk en lyrical en bij modern onder andere: floorwork, abstract en contempory. Deze les wordt afgestemd op de interesses van de leerlingen. Zo creërt de dansdocent(e) samen met de leerlingen de perfecte les, waarin alle wensen en voorkeuren samenkomen.

Vanaf Voortgezet Onderwijs  2- Lesduur: 60 minuten

Modern fusion combineert een aantal dansstijlen, die vallen onder de moderne dans. Het vloerwerk komt aan bod en combinaties over de diagonaal, maar ook technische oefeningen aan de barre. In deze diverse lessen ben je bezig met het dansante en technische stuk binnen de moderne dans. Kortom een technische dansles gecombineerd met de heerlijke ‘flow’ van de moderne dans.

Jong volwassenen  - Lesduur: 60 minuten

Wil je lekker swingen op muziek, maar doe je dit voor jezelf en wil je niet optreden? Dan zijn de lessen dansconditie iets voor jou! Op swingende muziek werk je aan kracht, conditie, uithoudingsvermogen en coördinatie. In deze les worden elementen vanuit Aerobics, Zumba en BBB gecombineerd met leuke dansbewegingen. Zo volg je een goede en leuke work-out. De les eindigt met een cooling down, met aandacht voor het stretchen van de spieren. Een afwisselende les met een goede balans tussen conditie, krachttraining en ontspanning.

Daarnaast hebben we ook danslessen speciaal voor senioren, op muziek van ‘toen’. Tijdens deze les maken we deels gebruik van een stoel. Zo is de les voor iedereen te volgen binnen zijn of haar fysieke mogelijkheden.

Volwassenen  - Lesduur: 45 minuten of 60 minuten

Iedere leerling(e) neemt op zijn of haar eigen niveau deel aan de basislessen. Er zijn leerlingen die ‘er uit springen’ en meer uitdaging kunnen gebruiken om zich verder te ontwikkelen. Onze docenten houden dit goed in de gaten. In de zomervakantie benaderen wij deze leden om deel te nemen aan de selectielessen. Heel soms gebeurt dit al halverwege het seizoen. Onze Demoteams komen voort vanuit de Streetdance/Hip Hop afdeling en onze Selectieteams komen vanuit onze Jazz en Klassiek/Modern lessen. Zowel de Demo als de Selectiegroepen worden ingedeeld naar niveau en soms op basis van leeftijd. Deze Selectiegroepen nemen ook deel aan diverse optredens en wedstrijden, waaronder het Nederlands Kampioenschap. Plezier staat ook tijdens deze lessen centraal, maar tegelijkertijd worden de leerlingen nog meer uitgedaagd om door te groeien naar een hoger niveau.

Lesduur: 60 of 90 minuten