Het Team

Wie zijn we?

Plezier staat voorop in de lessen bij Studio Viva Dans. Onze docenten dragen hun enthousiasme over op hun leerlingen, zodat iedereen met plezier naar dansles komt. Door afwisseling in de lessen wordt de creativiteit en de dansontwikkeling van iedere leerling gestimuleerd . Ons team vindt het belangrijk om een veilige en prettige omgeving te bieden, zodat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen tijdens dansles.

Goed contact is ook een speerpunt van Studio Viva Dans. Met elkaar, met de leerlingen en de leerlingen onderling. Wij staan klaar voor leerlingen en/of ouders als zij vragen hebben.

Carolien van Os – Artistiek leidster/docent

‘Dance is the hidden language of the body and soul’

Carolien (1987) vindt het heerlijk om haar passie voor dans te delen met haar leerlingen. Samen met haar docententeam begeleidt zij je graag, of je nu voor je plezier danst of je jezelf professioneel wilt ontwikkelen als danser(es).

Meisjesdroom

In 2008 werd Carolien’s langekoesterde meisjesdroom werkelijkheid. Op 21-jarige leeftijd nam ze de dansstudio over van Ans Wieman. Ze ging verder onder de naam Studio Viva Dans met haar eigen visie, vol passie en ontstuitbare energie. Onder haar bezielende leiding ontstond de huidige dansschool, waar ze met haar bevlogen docententeam leerlingen blij maakt met het uitgebreide lesaanbod. In 2018 werd het 10e jubileum jaar uitbundig gevierd.

Carolien woont in Bodegraven, samen met haar partner en dochter. Ze danst vanaf haar 6e jaar en ze was al op jonge leeftijd vastbesloten om van haar hobby haar beroep te maken. Haar opleiding tot dansdocent volgde ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, met als specialisatie Jazz, Modern, Klassiek ballet, Hip Hop en Spel/Drama. Naast theoretische vakken als psychologie, pedagogiek en anatomie.

Zelf heeft Carolien ook uitgebreide danservaring. Zo verzorgde zij clips en optredens van diverse (inter)nationale artiesten: van Ali B. en Yes-R tot Wolter Kroes en de dj’s van Q-Music. Ook staan er  meerdere succesvolle deelnames aan de Nederlandse Kampioenschappen op haar naam. Daarnaast choreografeert zij nu ook zelf voor wedstrijden, waaraan de selectiegroepen van Studio Viva Dans deelnemen.

Frency van Duijn – Docent

‘The girl with the million dollar smile.’

Frency (1990) komt uit Alphen aan den Rijn. Dansen is haar lust en haar leven. Zij was 3 jaar toen ze begon met dansen. Zij is afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts, in de richting Dance Artist. Vroeger was het haar droom om zelf op het podium te staan, tot zij tijdens haar opleiding een nog grotere passie ontdekte: lesgeven. Frenchy onderneemt veel. Naast haar VOF DD Dance Company, geeft ze verschillende danslessen bij meerdere dansstudio’s. Er is niets aan dansen wat zij niet leuk vindt. Zij vindt het geweldig als zij andere mensen hetzelfde gevoel kan geven. Frency ziet zichzelf als de docent, maar wel als een docent die wil bereiken dat haar groep zich vrij genoeg voelt om hun eigen creativiteit met haar te delen. Elkaar inspireren en accepteren staat bij haar centraal. Zelf staat ze bekend als ‘the girl with the million dollar smile’. En ze wil graag dat haar leerlingen met dezelfde glimlach de deur uitlopen.

Shannon Croes – Docent

‘Every time I dance, I turn into a better version of me

Shannon (1996) komt uit Gouda. Vanaf haar derde jaar danst zij al en haar passie voor dans is zij vanaf dat moment nooit meer kwijt geraakt. In 2019 is zij afgestudeerd aan het MBO Albeda Dans College als Allround Danseres en Dans Docent. Zij beschikt over vaardigheden in meerdere dansstijlen die vooral gericht zijn op de commerciële kant van de danswereld. Tijdens haar opleiding heeft Shannon erg toffe optredens mogen doen. Zij is echt een podium beest. Naast het optreden als uitvoerend danseres, heeft zij haar passie ook gevonden in het geven van danslessen. Als dans docent wilt zij graag haar kennis en plezier doorgeven aan de leerlingen, zodat ze er later zelf mee aan de slag kunnen gaan. Zij vindt het belangrijk om de leerlingen positief te stimuleren door ze een leuke dans ervaring mee te geven en ze nieuwe dingen aan te leren.  Haar doel als docent is creativiteit ontwikkelen en de vrijheid en liefde voor dans, beweging en muziek te delen met elkaar! 

Jilly Knol

‘Without Dance Whats the point’

Jilly (1991) komt uit Rotterdam en is een aantal jaar terug afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts als allround danseres/docent. Sindsdien werkt zij in het binnen- en buitenland als uitvoerend danseres en ook als dansdocent. Zij heeft inmiddels in veel landen gedanst en ervaring op gedaan in o.a Aruba, Curaçao, China, Indonesië en diverse landen in Europa. Ook heeft zij mogen dansen in Royal Palace in Frankrijk.
Naast haar uitvoerende werkzaamheden is zij heel erg blij met haar werk als dansdocent. Zij geeft het liefst aan diverse doelgroepen in verschillende stijlen les. Dat maakt voor haar het werk uitdagend. Zij wilt graag haar passie en plezier voor dans doorgeven aan haar leden. Of haar leden nu jong of oud zijn, zij wilt hun laten ervaren hoe zij zelf dans ervaart. Volgens haar is er namelijk niks mooiers!

Manouk Heemskerk

‘Either I will find a way, or I will make one’

Manouk Heemskerk (1999) komt uit Waddinxveen en weet niet beter dan dat ze altijd heeft gedanst en gezongen. Al snel toen ze kon staan, danste en zong ze al mee voor de tv. Thuis stond alles altijd in het teken van dans en muziek en vanaf drie jaar begon zij met het volgen van danslessen. Vanaf dat moment is zij nooit meer gestopt met dansen. Alle stijlen heeft zij zo’n beetje wel gedaan en ook heeft zij theater-en zangles gevolgd. Manouk heeft na haar middelbare school gestudeerd aan het Albeda Dans College in Rotterdam en heeft nu een aantal jaar haar diploma op zak als ‘Professioneel Allround Danser en Dansdocent’. Zij vind het fantastisch om zelf op het podium te staan, ze werkt daarom dan ook graag als uitvoerend danseres. Ook is zij actief als zangeres. Maar daarnaast heeft Manouk ook nog steeds mega veel plezier in het lesgeven! Dit doet zij het liefst aan verschillende leeftijden, stijlen en niveaus. Manouk is een enthousiaste docent, die altijd vrolijk in de les staat en zich openstelt voor haar leerlingen. Niks is te gek, plezier staat voorop en ze vindt het belangrijk dat leerlingen zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn in haar les. En natuurlijk wilt zij zoveel mogelijk van haar kennis overbrengen op haar leerlingen.

Dionne Ferwerda

‘I’m not interested in how people, but in what moves them’

Dionne (2000) komt uit Gouda. Zij is begonnen met dansen toen zij tien jaar oud was. Al snel kwam zij erachter dat dansen haar passie was en hier mee aan de slag wilde gaan. Een jaar later begon zij aan de vooropleiding van Lucia Marthas. In deze periode kwam zij erachter dat haar passie vooral lag bij het lesgeven in dans. Daarom is zij in 2017 doorgestroomd naar de opleiding ‘Docent Dans’ aan Lucia Marthas. Inmiddels geeft Dionne les op verschillende dansscholen en in diverse stijlen. Bij Studio Viva Dans verzorgt zij de klassiek ballet/modern lessen. In deze lessen wordt er gewerkt aan danstechniek, muzikaliteit en creativiteit. Het beleven van plezier staat ten alle tijden centraal in haar lessen. Zij kan niet wachten om haar passie voor dans met jullie te delen!

Dana Leeuwrik

Tekst volgt nog

Vrijwilligers

Wij zijn trots op het sterke docententeam van Studio Viva Dans. En wij zijn minstens zo trots op onze enthousiaste leerlingen, want dankzij hen werkt ons team met plezier!

Bovendien glimmen wij van trots door onze vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor Studio Viva Dans. Wij kunnen niet zonder hen! Denk aan de vele hulpouders die achter de schermen helpen tijdens optredens, met het begeleiden van de leerlingen. Of de dames die al vanaf de start van het dansseizoen achter hun naaimachine de prachtige kostuums maken voor de (eind)voorstellingen. Of alle dames en heren die helpen met het bouwen van alle decorstukken en de showattributen. Vergeet ook niet de ouders die helpen met het fotograferen en de promotie van Studio Viva Dans. En zo kunnen wij nog wel even door gaan.

Zonder onze vrijwilligers kunnen wij onze activiteiten niet organiseren en uitvoeren. Zij zijn dan ook van onschatbare waarde voor ons.

Wil jij Studio Viva Dans ook een handje helpen? Laat het ons weten, wij zetten jouw talenten graag in!