Het Team

Wie zijn we?

Plezier staat voorop in de lessen bij Studio Viva Dans. Onze docenten dragen hun enthousiasme over op hun leerlingen, zodat iedereen met plezier naar dansles komt. Door afwisseling in de lessen wordt de creativiteit en de dansontwikkeling van iedere leerling gestimuleerd . Ons team vindt het belangrijk om een veilige en prettige omgeving te bieden, zodat iedere leerling zich optimaal kan ontwikkelen tijdens dansles.

Goed contact is ook een speerpunt van Studio Viva Dans. Met elkaar, met de leerlingen en de leerlingen onderling. Wij staan klaar voor leerlingen en/of ouders als zij vragen hebben.

Carolien van Os – Artistiek leidster/docent

‘Dance is the hidden language of the body and soul’

Carolien (1987) vindt het heerlijk om haar passie voor dans te delen met haar leerlingen. Samen met haar docententeam begeleidt zij je graag, of je nu voor je plezier danst of je jezelf professioneel wilt ontwikkelen als danser(es).

Meisjesdroom

In 2008 werd Carolien’s langekoesterde meisjesdroom werkelijkheid. Op 21-jarige leeftijd nam ze de dansstudio over van Ans Wieman. Ze ging verder onder de naam Studio Viva Dans met haar eigen visie, vol passie en ontstuitbare energie. Onder haar bezielende leiding ontstond de huidige dansschool, waar ze met haar bevlogen docententeam leerlingen blij maakt met het uitgebreide lesaanbod. In 2018 werd het 10e jubileum jaar uitbundig gevierd.

Carolien woont in Bodegraven, samen met haar partner en dochter. Ze danst vanaf haar 6e jaar en ze was al op jonge leeftijd vastbesloten om van haar hobby haar beroep te maken. Haar opleiding tot dansdocent volgde ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, met als specialisatie Jazz, Modern, Klassiek ballet, Hip Hop en Spel/Drama. Naast theoretische vakken als psychologie, pedagogiek en anatomie.

Zelf heeft Carolien ook uitgebreide danservaring. Zo verzorgde zij clips en optredens van diverse (inter)nationale artiesten: van Ali B. en Yes-R tot Wolter Kroes en de dj’s van Q-Music. Ook staan er  meerdere succesvolle deelnames aan de Nederlandse Kampioenschappen op haar naam. Daarnaast choreografeert zij nu ook zelf voor wedstrijden, waaraan de selectiegroepen van Studio Viva Dans deelnemen.

Liselot van den Boogaard – Docent

 ‘Anyone who thinks sunshine is pure hapiness, has never danced in the rain.’

Liselot (1990) is een ervaren, enthousiaste en betrokken dansdocente. Ze geeft graag les aan verschillende leeftijden. Van peuters tot aan leerlingen van de basisschool en het Voortgezet Onderwijs tot volwassenen en senioren. “Het onderwijs fascineert me”, zegt Liselot. “Niemand is ooit uitgeleerd en iedereen kan zich verder ontwikkelen. Leerling én docent.” Haar leerlingen verlaten haar danslessen met een grote glimlach op hun gezicht. Liselot vindt een goede sfeer tijdens de lessen heel belangrijk. Zo gaat bij iedere leerling de individuele ontwikkeling, zowel technisch als creatief, altijd gepaard met veel plezier. Liselot wil graag haar passie voor dans overbrengen, op leerlingen van verschillende leeftijden en in verschillende dansstijlen. Leren is belangrijk bij Liselot, maar dansplezier staat voorop. Zo komt eigenheid en inleving bij haar leerlingen goed tot hun recht. ‘Ik houd van positiviteit en streef ernaar dat iedere leerling gezien wordt, het gevoel heeft vooruit te gaan. Én zich af en toe ergens over kan verwonderen.’

Liselot danst al langer wel dan niet in haar leven. In Bodegraven begonnen als jong meisje en sindsdien niet meer gestopt. Zij is succesvol afgestudeerd als dansdocent aan de Dansacademie in Arnhem. Tijdens haar studie gaf ze al veel les, workshops en projecten op verschillende dansscholen.

Refaja Bastiaans – Docent

‘Hard work beats talent.’

Refaja (1995) is geboren in Rotterdam. Energie, motivatie en gedrevenheid staan centraal in zijn lessen. Hij vindt het belangrijk dat leerlingen in zijn lessen veel dansplezier ervaren, maar ook dat er hard gewerkt wordt, zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau wat leert van zijn lessen. Zijn studie Economie verruilde hij na een paar jaar voor zijn grote passie: dansen. Zijn opleiding tot dansdocent heeft hij succesvol afgerond bij het Albeda Danscollege. Refaja heeft ervaring opgedaan als docent bij verschillende dansscholen, waaronder Global Dance in Rotterdam, o.l.v. Shaker. Als danser heeft hij diverse dansoptredens op zijn naam staan en is hij te zien in clips zoals The best of Armin Only en on stage bij Dance Sing en The ladies of Soul.

Frency van Duijn – Docent

‘The girl with the million dollar smile.’

Frency (1990) komt uit Alphen aan den Rijn. Dansen is haar lust en haar leven. Zij was 3 jaar toen ze begon met dansen. Zij is afgestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts, in de richting Dance Artist. Vroeger was het haar droom om zelf op het podium te staan, tot zij tijdens haar opleiding een nog grotere passie ontdekte: lesgeven. Frenchy onderneemt veel. Naast haar VOF DD Dance Company, geeft ze verschillende danslessen bij meerdere dansstudio’s. Er is niets aan dansen wat zij niet leuk vindt. Zij vindt het geweldig als zij andere mensen hetzelfde gevoel kan geven. Frency ziet zichzelf als de docent, maar wel als een docent die wil bereiken dat haar groep zich vrij genoeg voelt om hun eigen creativiteit met haar te delen. Elkaar inspireren en accepteren staat bij haar centraal. Zelf staat ze bekend als ‘the girl with the million dollar smile’. En ze wil graag dat haar leerlingen met dezelfde glimlach de deur uitlopen.

Charlene van der Velde – Docent

‘If you stumble, make it look like it is part of your dance’

Charlene (1996) woont in Gouda en is een oud-leerlinge van Studio Viva Dans. In 2017 stopte ze met dansen bij onze studio, toen ze het dansen niet meer kon combineren met haar studie. Na de afronding van haar MBO-dansopleiding in Utrecht, volgt ze nu de HBO-opleiding bachelor of dance in Arnhem. Charlene vindt het heerlijk om zelf op het podium te staan en om les te geven.
Inmiddels heeft zij ervaring opgedaan tijdens diverse stages en invalwerkzaamheden. Charlene vindt het leuk om weer bij Studio Viva Dans terug te zijn. Charlene is een zelfstandige en enthousiaste docente die graag samen met haar leerlingen hard werkt, waarbij dansplezier voorop staat.

Vrijwilligers

Wij zijn trots op het sterke docententeam van Studio Viva Dans. En wij zijn minstens zo trots op onze enthousiaste leerlingen, want dankzij hen werkt ons team met plezier!

Bovendien glimmen wij van trots door onze vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor Studio Viva Dans. Wij kunnen niet zonder hen! Denk aan de vele hulpouders die achter de schermen helpen tijdens optredens, met het begeleiden van de leerlingen. Of de dames die al vanaf de start van het dansseizoen achter hun naaimachine de prachtige kostuums maken voor de (eind)voorstellingen. Of alle dames en heren die helpen met het bouwen van alle decorstukken en de showattributen. Vergeet ook niet de ouders die helpen met het fotograferen en de promotie van Studio Viva Dans. En zo kunnen wij nog wel even door gaan.

Zonder onze vrijwilligers kunnen wij onze activiteiten niet organiseren en uitvoeren. Zij zijn dan ook van onschatbare waarde voor ons.

Wil jij Studio Viva Dans ook een handje helpen? Laat het ons weten, wij zetten jouw talenten graag in!